Smak mięsa pozostanie

Produkty z soi – od tofu do gotowych dań „mięsnych”, można spotkać w wielu sklepach. Natomiast tempeh czy białko sojowe jedynie w sklepach ze zdrową żywnością.

Poniższe pomysły kulinarne pozwolą czytelnikom skorzystać z dobro­dziejstw soi.

  • Roztarte tofu można zmieszać z drobno pokrojonymi warzywami, zio­łami i przyprawami – będzie to bardzo dobry sos typu dip albo przybra­nie do kanapek.
  • Pokrojone w kawałki tofu dodawaj do smażonych jarzyn.
  • Pokruszone tofu dodaj do sosu do spaghetti lub do chili.
  • Płatki zbożowe jedz z mlekiem sojowym, a także zastąp nim pełne mleko dodawane do wypieków i innych potraw.
  • Pokrojone w plastry tempeh piecz na grillu i używaj do kanapek, wraz z przyprawami, jakie stosujemy do mięsa.
  • Białko sojowe dodawaj do wypieków.

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.