Dzień 29

Śniadanie

płatki owsiane z migdałami – 1 szklanka, 1 pokrojony w plasterki banan, 1/2 szklanki odtłuszczonego mleka

Lunch

zupa z kurczaka z kluskami – 1 szklanka

kanapka z szynką i serem: 30 g chudej szynki, 30 g sera o niskiej zawartości tłuszczu ułożone na bułce (30 g) z sałatą, pomidorem i musztardą

surówka: 1 marchewka i 1 łodyga selera naciowego pokrojone w podłużne kawałki

Posiłek główny (obiad lub kolacja)

indyk: 90 g białego mięsa duszone z 2 łyżeczkami oliwy, 1/2 szklanki pokro­jonej włoskiej kapusty, 1/4 szklanki pokrojonych w plasterki pieczarek, 1/4 szklanki posiekanej cebuli, 1/4 szklanki papryki, doprawione ostrą papryką i podane z 1 upieczonym ziemniakiem

sałatka z makaronu: 1 szklanka ugotowanego makaronu, 1/4 szklanki drobno pokrojonej cukini, tyle samo posiekanej cebuli i karczochów (mrożonych lub konserwowych) doprawione majonezem o niskiej zawartości tłuszczu, bazylią i pieprzem

chleb z pełnych ziaren zbóż – 2 kromki, margaryna dietetyczna – 2 łyżeczki

Między posiłkami

jabłko

jogurt waniliowy odtłuszczony – 1/2 szklanki, 1 łyżka sosu z włoskimi orze­chami

precelki niesolone – 75 g

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.