Śniadanie
placuszki z pełnoziarnistej mąki – 2 sztuki
jajecznica: 1/4 szklanki substytutu jaj z 1 łyżką odtłuszczonego mleka, smażone bez tłuszczu na teflonowej patelni
kiełbasa z indyka – 30 g
Lunch
danie z ryżu: 1 i 1/2 szklanki gotowanego ryżu wymieszane z 1/4 szklanki drobno pokrojonej gotowanej szynki, 1/4 gotowanej piersi kurczaka pokrojonej w kostkę, 1/4 szklanki przecieru pomidorowego, 1/4 szklanki drobno pokrojonego selera, 1/4 szklanki posiekanej cebuli, 1/4 szklanki drobno pokrojonej zielonej papryki i 1/4 szklanki drobno pokrojonych pieczarek
ciasteczka – 2 sztuki (44 g)
kompot: 1 podzielona na części pomarańcza i 1 kiwi pokrojone w plasterki
Posiłek główny (obiad lub kolacja)
zapiekanka: 1 ziemniak upieczony z 60 g sera cheddar (o niskiej zawartości tłuszczu), 1/2 szklanki ugotowanych na parze brokułów, 1/4 szklanki posiekanej cebuli i 1 rozgnieciony ząbek czosnku
marchewka pokrojona w podłużne kawałki z 1 łyżką sosu do sałatek (serowego)
budyń z odtłuszczonego mleka – 1/2 szklanki
Między posiłkami
niesolone precelki – 72 g
jabłko duszone
1/4 szklanki jogurtu waniliowego odtłuszczonego, odrobina miodu