Dzień 26

Śniadanie

płatki zbożowe z otrębami i rodzynkami -3/4 szklanki, odtłuszczone mleko- 1/2 szklanki

brzoskwinia

Lunch

zupa z indyka z kluskami – 1 i 1/2 szklanki

1 słodki pieczony ziemniak, 1 łyżka syropu klonowego i odrobina gałki musz­katołowej

surówka: 1 szklanka posiekanego szpinaku, 1/2 szklanki tartej marchewki, 1/4 szklanki kiełków z lucerny i 1/4 szklanki pokrojonej w plasterki cebuli podane z 2 łyżeczkami oliwy z oliwek i taką samą ilością octu winnego

pumpernikiel – 30 g , margaryna dietetyczna – 1 łyżeczka

owoce: 1/2 szklanki gruszek z puszki (niesłodzonych), 1/4 szklanki pokrojo­nych jabłek, 1/4 szklanki winogron, 1 suszona figa, 2 łyżki rodzynek

Posiłek główny (obiad lub kolacja)

lasagna jarzynowa

warzywa: 1/2 szklanki ugotowanej na parze marchewki z dodatkiem świeżego l ub suszonego imbiru

hleb czosnkowy: 2 kromki pieczywa włoskiego polane 2 łyżeczkami oliwy i natarte rozgniecionym ząbkiem czosnku

lody cytrynowe typu sorbet – 1

Między posiłkami

napój: 1/2 szklanki soku pomarańczowego, 1 pokrojony banan, 1 łyżka posie­kanych migdałów zmiksowane do konsystencji kremu

ciasteczka ryżowe – 2 sztuki

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.