Migdały na różne sposoby

Można je jeść prosto z torebki, niesolone, ale można także wykazać więcej inicjatywy i na przykład:

  • Opiec w piekarniku. Wysypać migdały na blachę w jednej warstwie, wstawić do zimnego piekarnika i piec przez 8-12 minut w temperaturze 180° C, następnie ostudzić.
  • Podgrzewać w kuchence mikrofalowej przez 2-6 minut w wysokiej tem­peraturze, ostudzić.
  • Posiekane dodawać do beztłuszczowego jogurtu wraz z płatkami zbożo­wymi i kawałkami wafli.
  • Dodawać do surówek, ale przedtem zalać na 1 minutę gorącą wodą, usunąć skórkę i opiec.
  • Po usunięciu skórki (jak wyżej) dodawać do zup jarzynowych, dań z makaronu i jarzyn.
  • Dodawać do zapiekanek, zastępując nimi część mięsa, drobiu czy ryb.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.