Od patelni do szybkowaru

Czy można żyć bez pieczonego kurczaka i gęstych sosów? Odpowiedź brzmi: tak. Ale im bardziej troszczymy się o swoje zdrowie, jedząc to, co mu służy, tym więcej musimy poświęcać uwagi nie tylko temu, co jemy, ale także – w jaki sposób przygotowujemy produkty do spożycia.

Niektóre z podanych niżej sposobów pozwolą usunąć nadmiar tłuszczu z ulubionych dań, inne nasze sugestie umożliwią zastąpienie tradycyjnych metod przygotowywania potraw nowymi i zdrowszymi. Wskażemy także, jak włączyć do diety produkty niskotłuszczowe – bez szkody dla smaku.

Od tej pory, dzięki naszym radom, przygotowując dobrze znane potrawy, poczujecie się jak podróżnicy odkrywający nowe obszary – obszary kuchni przyjaznej dla zdrowia.

Celem tych odkryć jest dieta pozbawiona tłuszczu, ale niepozbawiona smaku. A nagrodą – satysfakcja, że pomagacie swojemu sercu.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.